Home » Geotextile si fibre » Geotextile netesute

Geotextile netesute

Geotextilele sunt fabricate din materia prima polipropilena sau poliester, cu structura fibroasa si Geotextilele pot fi de tipul GEOTEXTIL NETESUT sau GEOTEXTIL TESUT. Geotextilele netesute pot fi cu o greutate unitara intre 85-1500 g/m2 si intre 5-95kN/m forta de rupere. Geotextilele au caracteristica de a lasa sa se dreneze apa foarte bine, in timp ce materialele rigide le retine.

Avind aceasta caracteristica de a drena apa si de a retine materialele rigide ele se pot folosi in multe domenii cum ar fi: lucrari de intarire al malurilor raurilor de apa, lucrari de drumuri, lucrari la caile ferate, sisteme ecologice de gunoaie, in domeniul constructiilor iar domeniul poate fi si mai special in unele situatii.
     
Geotextilul netesut se foloseste intr-o arie larga de domenii, precum:

•      Reabilitare drumuri
•      Drumuri neasfaltate
•      Fundatii pentru conducte si protectie mecanica
•      Fundatii pentru piloni de sustinere
•      Diguri pentru protectia contra inundatiilor
·      Taluzare si protectia malurilor
·      Stabilizare subterane
·      Iazuri, elestee, biotopuri
·      Piscine, zone cu nisip, locuri de joaca

·       Alei, acces garaje, curti interioare
Lucrari de intarire al malurilor raurilor de apa
 Geotextilele se folosesc in acest caz impotriva eroziunii apei asupra malurilor, sistemelor de canalizare, albiilor, din cauza rezistentei foarte mari la forta de rupere, in conformitate cu EN ISO 10319.
La cerere, avind calculele hidraulice, se poate modifica marirea capacitatii de drenare al acestor geotextile.
      
Lucrari de drumuri si poduri si cai ferate
Geotextilul netesut avind capacitate si caracteristici mecanice foarte ridicate este pretabil si recomandat in construirea de drumuri temporare sau permanente. La aceste lucrari avind in vedere materialul scump care se foloseste pt. separarea straturilor de soluri si in acelasi timp este foarte bun pt. a intari rezistenta impotriva alunecarii solului natural care este mai slab d.p.d.v. al stabilitatii cu geotextil.
            Imbinand caracteristicile mecanice cu cararcteristicile hidraulice Geotextilul mareste durata de viata  al drumurilor, iar capacitatea de absorbtie a apei din sol, este foarte util la construirea cailor ferate.
Folosind Geotextile netesute, se reduce durata manoperei de executie a lucrarilor de drumuri precum se reduc considerabil costurile cu intretinerea acestora.
Sisteme de drenare in cazul infiltratiilor

In ultima perioada sa impus geotextilul netesut din PP la folosirea in drenare al apelor impotriva infiltratiilor.
            Folosirea lor este utila in cazul montarii tevilor de drenaj, realizarea de paturi de dreanre orizontale, precum si al celor verticale.Realizarea gropilor de lucru se poate reduce simtitor, realizinduse astfel economii de bani si resurse importante.
            Sistemul de drenare este folosit mai ales datorita faptului ca lasa apa sa se scurga si in acelasi timp retine balastrul, pietrisul deasupra.

Constructii sisteme ecologice de gunoaie
       Pt. construirea rampelor de gunoaie ecologice este foarte util folosirea geotextilului de grosime mare si de o greutate unitara mare pe m2 .Folosind acest tip de geotextil care este tratat termic, se mareste.

Transportul

- Se transporta cu mijloace de transport curate, acoperite, ferite de umezeala si murdaie. Depozitarea se face in spatii inchise, ferite de actiunea razelor UV, departe de conducte de aburi, apa, etc

Durabilitatea

Durabiltatea presupusa este de minim 25 ani in paminturi naturale cu 4<pH<9.

Pt orice informatii in plus privind preturile si detalii tehnice, in legatura cu geotextile netesute, va rugam sa ne contactati.