ARMATER GEOCELA

Descriere produs:
ARMATER® geocela, este o geotextila armata in forma hexagonala, avind o forma de fagure al albinelor, fiind legate una linga alta. ARMATER® geocela  este o forma flexibila. Celulele se pot umple cu humus, nisip, pietris, etc depinzind de aria de utilizare al acestora.

Aplicatii practice:
ARMATER® geocela se aplica in cazul in care exista eroziuni foarte puternice al malului si albiilor ale fluviului, raurilor unde nu se pot utiliza metodele traditionale.In aceasta situatie fagurele de celule se umple cu pietre pt a asigura impotriva eroziunii. Datorita fortei si rezistentei foarte mari la rupere, ARMATER® geocela este foarte bun la folosirea in timpul constructiilor impotriva factorilor de eroziune.

ARMATER® geocela se mai poate folosi in situatiile in care nu creste in mod natural vegetatia iar zona este expusa la eroziune. Astfel de locuri se pot gasi la terasamentele de linga drumuri. In aceasta situatie se pune ARMATER® geocela `de 10cm inaltime, dupa care se umple cu pamint si se poate insaminta zona cu iarba sau alt tip de vegetatie. Astfel se creeaza o zona verde si mult mai frumoasa d.p.d.v. estetic, intr-o lume in care tebuie sa tinem cat mai mult de zonele verzi.

Alte arii de aplicatii, fara a ne limita mai sunt:

  • Pentru stabilizarea pantelor foarte abrupte
  • Intarirea malului si albiei raurilor si fluviilor
  • Realizarea de zone verzi pe pantele muntoase si stancoase

Gama de produse ARMATER® geocela:

  • ARMATER® RC 20-20-10

Descriere produs:
ARMATER® este o structura de fag de albine, din poliester/poliamid, prin unirea panglicilor din geotextil netesut.

Aplicatii practice:
ARMATER® RC 20-20-10 geocela se foloseste pt a stabiliza taluzurile la suprafata si prevenii suprafetele de alunecare.
ARMATER® RC 20-20-10 geocela, se foloseste pe suprafete unde nu creste vegetatie naturala din origine, umplind celulele cu humus creaind astfel o vegetatie artificiala si ecologica.
Se mai poate folosi si la intarirea malurilor si albiilor raurilor si fluviilor umplindu-se cu pietris, pietre etc, pt a crea astfel un mal artificial.
Orice vegetatie care se creeaza astfel creste intarirea malurilor astfel create.

Modul de montare:
Panelele se deschid pe o arie maximala de 10m latime si se pune pe suprafata dorita.
Celulele exterioare se prind de sus, in jos si in partile laterale. Prinderea celulelor din interior se face conform manualului de instalare al ARMATER®.
Pentru o lucrare eficienta se vor folosi ancore si prinderi din otel de tip arici, care au o lungime de minimum 0.5m si 10mm diametru. Lungimea se adapteaza la solul unde se va monta ARMATER® geocelula.

Descrierea succinta a etapelor de instalare:

  • Pregatirea terasamentului - Nivelare si compactare terasament
  • Despachetare - Se impinge din partea de sus a terasamentului spre baza terasamentului
  • Dimensiunile gropii la partea de sus pt ancorare - 0.5 x 0.2 m
  • Fixarea ancorelor:

- La partea de sus se ancoreaza fiecare celula cu ancore din otel
- La partea laterala: ancore din otel si bucle
- Suprafata de ancorare: trebuie calculata in functie de terasament

  • Umplerea geocelulelor - Se umple in primul rind groapa din partea de sus, dupa care se incepe umplerea geocelulelor de sus in jos