Home » Sisteme de drenaj » Geocompozite de drenaj » Enkadrain® Findrain

Enkadrain® Findrain

In Spania firma de constructii Mopt, a ales sa utilizeze Enkadrain® Findrain, pt sistemul de drenare longitudinal al autostrazii.
La acest proiect sa avut in vedere rapiditatea cu care trebuie sa se scurga apa de ploaie de pe suprafata autostrazii, in cel mai scurt timp posibil, si in acelasi timp sa nu afecteze baza inferioara ale straturilor autostrazii. S-a folosit de-a lungul sectiunii de autostrada pe sectiunea de 34.4km alnoi autostrazi Rias Bajas, aflat intre Mombuey si Requejo.
In cel mai mare proiect de acest gen, s-au folosit peste 24.000 metri liniari de Enkadrain® Findrain  la instalare.

Lucrarile de excavatie si instalare au decurs foarte repede, in principal datorita si Enkadrain® Findrain prim metoda “un singur pas/etapa”, concept care a minimizat numarul de operatiumi necesare in mod normal, daca s-ar fi utilizat metode traditionale.
Intr-un alt proiect similar de autostrada tot din spania s-au folosit peste 10.000 de metri liniar, pt drenajul lateral.

Enkadrain® Findrain este foarte util si usor de montat, bazandu-se pe aceeasi tehnologie ca si celelalte produse Enkadrain®.
 Enkadrain® Findrain este un produs tri-dimensional, cu un miez de drenare si filtrare de textul netesut, care este inchis la margine termic. Acest lucru ajuta la prevenirea infiltrarii si intrarii in sistemul de drenare al particulelor/pietrisului de dimensuni mici  Enkadrain® Findrain  este dotat cu un cordon, care se trage la instalarea tevii de drenaj, in acest fel se reduce complexitatea instalarii si montajului tevi. Enkadrain® Findrain  este acceptat ca o alternativa la solutiile celor care consuma timp si energie, prin instalarea sistemelor capilare cu pietris pt colectarea si drenarea apelor.
Enkadrain® Findrain se instaleaza in plan vertical pt a drena apa din sol. Odata instalat, geocompozitul colecteaza apa care se infiltreaza in nucleu se transporta longitudinal si o descarca in tevile de drenaj sau canalele de evacuare. Reducind presiunea apei si permitind apei sa se infiltreze in Enkadrain® Findrain, intr-un mod controlat, ajuta la evitarea colapsului pantei si al solului hidraulic sa se destrame.
Utilizat la marginile/acostamentul drumurilor Enkadrain® Findrain elimina apa in mod controlat si in siguranta, prevenind pietrisul si materialele utilizate la formarea bazei de sub paviment, sa fie slabit prin crearea capilaritatii apei in aceste locuri.
In mamagementul agriculturii, Enkadrain® Findrain poate fi utilizat pt drenarea de suprafata prin eliminarea apei, fara a fi necesara utilizarea rigolelor/canalelor deschise care ar reduce suprafata
de cultivat. Prin aceasta se creaza si o ratie apa-aer in locurile poroase ale solului.

Gama de produse Enkadrain® Findrain cuprinde urmatoarele tipuri de produse care se pot adapta la proiectele unice

•    Enkadrain Findrain 5006H/0.50+200
•    Enkadrain Findrain 5006H/1.0+200