Home » Sisteme de drenaj » Geocompozite de drenaj » Enkadrain® tip CK

Enkadrain® tip CK

Enkadrain® CK a fost creat de firma Colbond, pt specialistii in constructiile si aplicatia tunelurilor si al formelir complexe. Astfel sa realizat geocompozitul Enkadrain® CK care are o trasatura de un strat imperturbabil din
PVC sau invelis de filtru pe o parte.

Enkadrain® CK reduce spatiul de lucru, reduce necesarul de excavat ca volum.
Enkadrain® CK poate actiona ca un strat flexibil drenaj impotriva infiltratiilor si ca un strat de protectie adiacent intre cladire sau in afara tunelurilor. Enkadrain® CK poate servi si la lucrari ascunse de forme.

Aplicatii ale Enkadrain® CK
 
•    La pereti subsolurilor, garaje foarte adinci ca si drenaj vertical, actionand ca o jaluza inchisa
•    La constructii adinci de instalatii si cladiri
•    Ca si un strat antivribrant intre cladiri
•    La constructia de linii de cai ferate ca si drenaj si strat de antivibratie
•    La folosirea in plan orizontal pt eliminarea apei si impotriva infiltratiilor din subsol
•    La constructia de tuneluri ca si drenaj si strat de antivibratie
Descriere produs:

Cand banca germana Südwest LB (azi LBBW) a construit un nou sediu de afaceri de 11 etaje in centrul orasului Stuttgart, problemele de constructii le-au pus la incercare pe ingineri. Locatia era in apropiere de alte trei parti de cladiri, iar etajele inferoare aflate la 16m adincine (3 etaje) trebuiai izolate de cladirile adiacente si de drumul invecinat cu drenaj sufucuent pt apele subterane.
Peste 17.000m2 de Enkadrain® CK au fost instalatepe suprafetele externe in dedesubtul cladirii, asigurind o excelenta drenare si protectie.
Ca si un plus Enkadrain® CK a folosit si ca o bariera impotriva zgomotelor, ca un scut impotriva interferentei campurilor electromagnetice si ca o plomba intre cladirile adiacente si ca o perdea spumoasa de perete.

Enkadrain® CK  este un produs multifunctional, fiind folosit si ca un strat de drenare dar si ca lost shuttering (un fel de cofraj ingropat/ascuns), intre suprafata de roca, pereti bentonitic, structuri existente si structuri noi de pereti.

Enkadrain® CK este compus dintr-o gama larga de produse diferite, al caror bogata cavitate centrala din interior este atasata pe o parte la un filtru netesut si unstrat din PVC strans, care previne intrarea cimnetului sa intre in timpul turnarii in miezul geocompozitului.

Ambele   filtre cel netesut si cel din PVC au o capacitate de a se intinde pina la 10cm pt a permite o asezare cat
mai perfetca a straturilor una peste alta in directiile opuse in timpul montarii.

Enkadrain® CK  se poate folosii in drenare la mari adincimi. Enkadrain® CK este atit de flexibil, incat se poate folosi la mai toate formele complexe geometrice. D.p.d.v. al turnarii cimentului este foarte util Enkadrain® CK,  datorita faptului ca nu se pierde spatiu, in multe cazuri serveste ca si lost shuttering (un fel de cofraj ingropat/ascuns).
Toata gama de produse Enkadrain® CK se monteaza foarte usor si rapid, si pot si atasata una linga alta cu adeziv de constructii sau PVC, ori batut in roca.
Enkadrain® CK este elastic, ceea ce inseamna ca poate fi folosit ca si un strat separator flexibil intre cladirile adiacente, reducind zogomtul din sol si vibratiile considerabil. Avind aceasta caracteristica, se foloseste si la constructiile de linii de cai ferate.

Avind o capacitate de drenare mare, flexibilitate si actionind ca un filtru, ca atunci cand se foloseste in plan orizontal, Enkadrain® CK actioneaza ca si un strat anti-capilar si elimiare al apei intre stratul de baza si pavaj.

Gama de produse Enkadrain® CK, cuprinde urmatoarele tipuri de produse care se pot adapta la proiectele unice.. Mentionam ca acestea se pot mari cu timpul avind in vedere evolutia tehnologica si al domeniilor de utilizare.

•    Enkadrain CK20
•    Enkadrain CKL20
•    Enkadrain CKL10B