Enkamat simplu

ENKAMAT® este o plasa tridimensionala, care este sudat la punctele de intersectie cu monofilament poliamid 6, ce asigura so deschidere de mai mare de 95% de spatiu gol, liber.

Enkamat® care au o latime mai mare de 1m, sunt legate intre ele cu legatura termica pt a se obtine o latime mai mare.

Produsele ENKAMAT®pot fi utilizate pe orice tip de sol care are nevoie de protecţie împotriva eroziunii sau pentru stabilizare pe taluzurile abrupte şi impermeabile.

2Cu structura sa tridimensională de ranforsare şi susţinere pe termen lung a sistemelor de rădăcini, toate produsele ENKAMAT® formează suprafeţe stabile cu vegetaţie perenă acţionând împreună cu plantele ca nişte materiale de construcţii. Enkamat este un sistem integrat şi eficient de protecţie împotriva eroziunii.

De îndată ce este instalat, ENKAMAT® protejează împotriva eroziunii diminuând impactul vântului şi al apei la suprafaţă şi prevenind alunecările de teren.

Cu geosaltele cu o lăţime de până la 5.75m şi o lungime de până la 150m ENKAMAT® se poate aplica rapid şi cu costuri minime atât în direcţie orizontală cât şi perpendiculară în raport cu taluzul şi prin urmare ducând la economii substanţiale. Enkamat este uşor şi flexibil ceea ce face să fie uşor de manipulat şi instalat.

Structura piramidală cu monofilamente individuale orientate vertical asigură păstrarea formei geosaltelei chiar şi atunci când este umplută cu sol.

TRanforsare permanenta pentru radacinioate tipurile de Enkamat sunt nontoxice şi neutre din punct de vedere chimic, ceea ce le face adecvate şi pentru a fi utilizate în rezervoarele de apă potabilă.

Produsele sunt foarte rezistente la apă şi sunt durabile.

Pentru a uşura aplicarea, ENKAMAT®e foarte flexibil chiar şi la temperaturi joase. În funcţie de tipul de produs acesta poate fi utilizat la temperaturi cuprinse între – 40oC şi + 80oC.

Toate geosaltelele antieroziune ENKAMAT® sunt în aşa fel făcute încât să nu putrezească şi sunt rezistente la toate substanţele şi organismele care se întâlnesc în mod natural în sol. Majoritatea produselor ENKAMAT®sunt ignifuge.

Cum functioneaza ENKAMAT® ?

  • Actioneaza ca un acoperis artificial
  • Retine particulele din sol si semintele, prin reducerea velocitatii apei si a vintului
  • Creeaza un sistem microclimatic, favorizind germinarea semintelor si cresterea lor mai rapida
  • Intareste patura vegetala pe acoperisurile verzi

natura-geosintex1

ENKAMAT®- este raspunsul pentru controlul permanent impotriva eroziunilor:

4 5
6 7
solutii-enkamat
8

Produsele ENKAMAT® au dat dovada de eficienta de peste 30 de ani de folosire al lor in diferite proiecte de:

  • Intarire al terasamentelor
  • Intarire al albiilor raurilor
  • Reinverzirea diferitelor pante pt infrumusetarea zonei ambinetale

Produse Enkamat:

Enkamat 7010

Enkamat 7018

Enkamat 7020

ENKAMAT® este certificat CE si este un produs al grupului BONAR