Home » Sisteme antieroziune » Plase tridimensionale antieroziune » Enkamat J cu patura biodegradabila

Enkamat J cu patura biodegradabila

Enkamat J este o plasa tridimensionala cu o structura deschisa ce are pe o parta o țesătură biodegradabile cusuta de structura .

Enkamat J protejează pe deplin pante uscate, la riscuri grave de eroziune din cauza vântului și a apei chiar și atunci când vegetația este încă în curs de dezvoltare.

Enkamat J atinge cel mai înalt nivel de protecție a eroziunii odată ce vegetația sa dezvoltat complet Datorită structurii deschise oferă condiții ideale vegetației să prindă rădăcini si sa incolteasca cat mai repede .

Desigur, rata de creștere depinde de climatul local , dar , de obicei, vegetația este dezvoltata pe deplin în termen de trei -patru luni. Uneori, riscul de eroziune, cum ar fi ploi abundente sau inundatii este de așteptat în primele trei-patru luni de la instalare . Pentru aceste circumstanțe speciale , Enkamat J a fost dezvoltat de catre BONAR pt a rezolva problem multiple de tipul eroziunilor avand:

  • O tesatura de biodegradabila , cum e iuta , are suficienta densitate pentru a rezista încărcărilor hidraulice severe , pentru minimizarea efectelor erozive. Materialul biodegradabil functioneaza ca si o “patura termica” ce grabeste procesul de cresterea a vegetatiei - ambele condiții suplimentare pentru consolidarea semințele să germineze .Un miez tridimensional de retinere a particulelor si ajutarea impotriva erzoinii permanente.
  • Suportul biodegradabil se degradeaza in timp fara nici un efect daunator asupra mediului inconjurator