Enkamat W Reinforced

Enkamat® ranforsat este geocompozit flexibil cu o latime de 4.9m tridimensional (random) cu strat captant din poliamid captant si material textil de int se intinde aproximativ laarire tesuta de 5.00m latime. Ambele componente sunt cusute impreuna cu un ochi de 35mm la centru la cusaturi la 100mm centru.
Textilul tesut se intinde aproximatv 0.20m pe o parte al stratului captant. Acest lucru asigura legatura de acoperire cand benzile de Enkamat sunt aliniate una peste alta.
Pe termen lung forta de rupere a textilului acceptabil trebuie calcuat luand in calcul forta de rupere ultima, factorul de corectie pt daunele mecanice (Fm) si de strecurare (Fc).

Aplicatie:

  • Folosit ca un strat de intarire pt geomembrane pt pamintul folosit la acoperire, pt a masca straturile acestora, pt retentie si echilibrare al iazurilor si inchizaturilor de            rezervoare. Geomembranele folosite trebuie acoperite cu pamint pt protectia lor impotriva radiatiilor UV, socurilor mecanice si desigur d.p.d.v. al esteticului.
  • Se mai poate folosi acolo unde intre geomembrana si solul de acoperire este o frecare foarte mica pt a avea un unghi al pantei acceptabil - Enkamat se poate folosi pt a echilibra si a asigura o stabilitate al acesteia. Retinerea de pamint in matrixul Enkamat este in asa fel incat unghiul de frictiune (δ) la interfata pamint/strat este de 0.9-1.0 ori fata de unghiul de frictiune intern (δ) doar al pamintului in sine. Frictiunea la interfata geomembrana/ Enkamat® ranforsat depinde de intaritura tesaturii si de tipul geomembranei.

Pentru a evita daunele provocate de radiatiile UV sau vant este recomandat sa se acopere Enkamat® ranforsat imediat, dar nu mai tarzu de 2 saptamini de la acoperirea geomembranei.